Aralıklı Oruç Protein Tüketimi

Aralıklı Oruç Protein Tüketimi

Aralıklı Oruç Protein Tüketimi


Aralıklı oruç, kilo vermek isteyen kişilerin sıklıkla başvurduğu diyet çeşitleri arasında yer alıyor. Son yıllarda birçok kişi tarafından araştırılan aralıklı oruç, kişinin beslenmesini günde 8 saatlik bir sürede sınırlamasıdır. Kalan 16 saatte kişinin, yiyeceklerden uzak durarak zayıflamasını kapsayan bu diyette 2 öğün yiyecek tüketiliyor. Bu iki öğünde de kalorisiz yiyecekler tüketerek kısa sürede kilo verebilirsiniz. Ancak aralıklı oruçta vücut direncinizin düşmemesi için protein tüketiminizi artırmanızı önerebiliriz. Aralıklı oruç protein tüketimi konusunda detaylı bilgiyi içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

Kilo kaybını destekleyen ve vücutta kan şekeri dengesini sağladığı bilinen aralıklı oruç, günümüzde genellikle kilo vermek isteyen kişiler tarafından tercih edilen bir oruçtur. Kilo vermek için aralıklı oruca başvuruyorsanız öğünlerinizde karbonhidrat tüketememeye özen göstermelisiniz. Günlük kalori ihtiyacınızı karbonhidrat yerine protein bazlı besinler tüketerek karşılamanız, kilo vermeniz açısından yararlı olacaktır. Bu sebeple aralıklı orucu düşük karbonhidratlı diyetler ile destekleyebilirsiniz. Öte yandan aralıklı oruç tutarken tüketilmesi gereken karbonhidrat ve protein miktarı, kişinin kilosuna ve değerlerine göre değişiklik gösterebilir. Bu sebeple bir diyetisyen ile görüşülmesi, yararlı olacaktır.

Aralıklı oruç, son zamanlarda vücudundaki kalorileri kasa çevirmek isteyen kişilerin de ilgisini çekiyor. Ancak kimi kişiler, aç kalmanın kas kaybına neden olmasından korktuğu için aralıklı oruca tedirgin yaklaşıyor. Bu konuda endişe etmenize gerek yok. Çünkü yapılan bir araştırma, açlık durumunda dahi vücutta bulunan kas kitlelerinin korunduğunu gösteriyor. Yani vücudun protein işleme süreci tahmin ettiğinizden daha uzun sürebiliyor. Diğer yandan almanız gereken toplam protein miktarını tüm güne yaymak ya da kısa süre içinde tüketmek, vücudunuz için herhangi bir fark yaratmıyor. Öte yandan aç karnına antrenman yapmak, egzersizlerden alacağınız verimin artmasına sebep olabilir. Antrenman yaparken aç olmak, kas protein sentezini artırdığı biliniyor.

Aynı zamanda aç karnına antrenman yapmak, kişinin spor yaparken daha iyi performans göstermesine de olanak sağlıyor. Kilo vermek ya da vücudundaki kas kitlesini artırmak amacıyla aralıklı oruç tutan kişilerin iki öğün, vücudun ihtiyaç duyacağını düşünerek protein tüketimine özen göstermesi gerekiyor. Vücut direncini artıran besin çeşitlerinden olan protein, vücudun kendini yenilemesi ve toparlamasında da etkilidir. Bu sebeple aralıklı oruçta protein tüketimi şarttır. Ancak kişilerin protein ihtiyacını kaliteli gıdalar ile karşılaması da önemli bir noktadır. Bu sebeple öğünlerinizde kırmızı et, beyaz et, baklagil ve tahıl tüketmeniz faydalı olacaktır. Öte yandan aralıklı oruçta protein ihtiyacınızı ve ihtiyaç duyacağınız enerjiyi karşılayacak protein barlar iyi bir tercih olabilir. Sizin için sunduğumuz kaliteli protein barları inceleyip satın almak için burayı ziyaret edebilirsiniz.