Faydası Kendisinden Büyük Besin : Arı Poleni

Faydası Kendisinden Büyük Besin : Arı Poleni

Polen, çiçekli bitkilerin eril tohumu olarak bilinir ve bitkinin üremesini sağlaması için gerekli bir maddedir. Arı poleni ise genç arıların besin olarak da kullandıkları ve yaklaşık %40 oranında protein içeren batı dünyasında "superfood” olarak sınıflandırılan bir besin maddesidir.

İsmini belki de ilk defa duyduğunuz ya da hali hazırda karşılaşıp faydalarından pek de haberdar olmadığınız bir besin. Bundan sonrasında beslenmeye dair tüm ihtiyaçlarınızı tek başına karşılayacak bu besini tanıyacaksınız. Ayrıca arı poleni Osmanlı döneminden bu yana bilinen ilk gıda takviyelerinin başında geliyor.

Polen, insan sağlığı açısından çok önemli bir besindir ki, uzmanların yaptığı araştırmalara göre eğer arılar yok olup polen üretimi de biterse, dünya üzerindeki yaşam da yok olacak demektir. Bunun nedeni yapay polen üretimi olmadığı ve polen elde etmek için arılara ihtiyaç duyulmasıdır.

Uzmanlar arı polenin faydaları için "Poleni düzenli miktarda beslenmenize dahil ediyorsanız dışarıdan ayrıca beslenmenizi desteklemek amaçlı vitamin mineral preparatı almanıza gerek kalmaz” diyor.

Arıların ve doğanın bir mucizesi olan arı poleniyle tanıştıktan sonra sağlığınızda ve hayatınızda birçok şeyin değişeceğinden de emin olabilirsiniz. Şimdi bu muhteşem besini daha yakından tanıyalım.

Polenin insan vücuduna sayısız yararı vardır. Gelelim arı polenlerinin mükemmel faydalarına… Polenin içerisinde insan vücudu için önemi yüksek A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9, B12, C, D, E, H ve P vitaminleri, enzim, doğal hormon ve 22 çeşit amino asit bulunuyor. Bunların dışında;

- Arı poleni enerjinizin yükselmesine yardımcı olabilir. Özellikle yorgun ve halsiz hissettiğiniz süreçlerde bu hislerin en aza inmesini sağlayabilir ve hayat kalitenizi artırmanıza destektir.

- Karaciğeri korur. Bilimsel araştırmalar arı poleninin karaciğer işlevini iyileştirebileceğini ve karaciğeri koruyabileceğini gösteriyor.

- İçerisindeki amino asitler sayesinde cildinizin daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur.

- Bağışıklık sisteminizin daha güçlü olmasını sağlayabilir. Çabuk hastalığa yakalanan kişilerin daha kuvvetli olmasına özellikle yardımcı olur.

- Sedef hastalığı, egzama, mantar gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Cilde faydalıdır.

- Kan dolaşımını düzenleyerek kalp ve damar hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.

- Akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olur, üst solunum yolları hastalıklarının da tedavisinde kullanılır.

- Kan şekerinin ve iştahın dengelenmesinde önemli rol oynar.

- Yara iyileşmesini hızlandırabilir. Kesik ve diğer yaraların vücut tarafından daha hızlı tamir edilmesini sağlar ve bu yaraların enfeksiyon kapmasını önlemeye yardımcı olur.

- İçerisinde doğal hormon bulunması sebebiyle kısırlık tedavisinde yardımı olarak kullanılabilir.

- Hafızayı güçlenmesine destek olur

- Saçların daha sağlıklı olmasını sağlayabilir.

- Göz sağlığını korumada destek olur.

- Kansızlık tedavisinde de düzenli bir şekilde tüketilmesi halinde büyük fayda sağlayabilir.

- Zengin bir antioksidan kaynağıdır. Bu sayede vücut hücrelerini kanser ve tip 2 diyabet gibi kronik hastalıklardan korumaya yardımcı olur.

- Anne sütünün artmasına destek olabilir. Bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimine yardımcı olur.

Evet tüm bunlar o küçücük görünen fakat faydası kendinden büyük olan arı poleninin faydaları, tüketmemiz gereken önemli bir besin, bu besini tüketelim, tükettirelim…


Arı Polenli Protein Bar Çeşitlerimizi İncelemek için Tıklayın