Yoğun Tempolara Sağlıklı Çözüm

Yoğun Tempolara Sağlıklı Çözüm

Gün içinde kendinizi yorgun hissetmekten işinize, derslerinize, gündelik işlerinize ayırmanız gereken vakti verimli değerlendiremiyor musunuz? Son zamanlarda hafızanızın sizi yanıltmaya başladığını, ufak tefek şeyleri hatırlamakta zorluklar yaşadığınızı mı fark ettiniz? Odaklanmakta problemler mi yaşıyorsunuz? Eğer bu sorulara evet diyorsanız öncelikli olarak beslenme alışkanlığınızı gözden geçirmeniz gerekli.

Sağlıklı bir yaşamın temeli olan düzenli beslenme maalesef tek başına yeterli olmuyor. Bunun yanında tükettiğimiz besinlerin kalitesi de çok önemli. Düzenli beslenme günümüzde vakit problemleri nedeniyle birçok kişi için çok da mümkün olamıyor. Bu sebeple insanlar uzun süre aç kalabiliyor. Bu uzun süren açlıklar sonucunda kan şekerinin dengesizliği sonucunda odaklanamama, yorgunluk, algı azalması gibi problemler oluşuyor. Bu problemleri aslında çok basit. Öğünler arasında hatta bazen öğün atlamak zorunda kaldığımızda yerini doldurabileceğimiz kaliteli, besleyici ve sağlıklı atıştırmalıklar.

Peki hangi sağlıklı atıştırmalıklar?

Sağlığımızı kötü etkilemeyecek, enerjimizi tazeleyebileceğimiz ve bu enerjimizi koruyabileceğimiz, ihtiyacımız olan protein, lif, karbonhidrat, vitamin, mineral gibi içerik bakımdan zengin barlar, keçi boynuzu, badem, fındık, hurma, yer fıstığı gibi sağlıklı atıştırmalıklar.

Sizin için bu sağlıklı atıştırmalıkların içerik olarak en zengin olanlarını ve size en fazla faydalı olanları bir araya topladık:

Keçi Boynuzu

Bilinen en eski bitki türlerinden olan keçi boynuzu içerdiği mineral ve vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalp hastalıkları, bağırsak hastalıkları, alerji, soğuk algınlığı gibi bir çok hastalıktan bizleri korur. Kan şekeri dengemizi bozmadan bize enerji verir ve odaklanmamıza yardımcı olur.

Fındık (Fındıklı Yüksek Protein Bar)

Fındık, içeriğindeki protein, vitamin ve mineraller sayesinde kalp sağlığını korur, kan şekerimizi düzenleyerek gün içindeki enerjimizi korumamıza ve odaklanmamıza yardımcı olur, hücre yenilenmesinde etkili olduğundan beyin için çok iyi bir yakıttır. Fındığın bu faydaları fındığı, özellikle yoğun tempoya sahip her yaştan insan için ideal bir atıştırmalık yapmaktadır.

Hurma

Hurma, sahip olduğu protein, lif, yağ, vitamin, şeker ve minerallerle sağlıklı atıştırmalıklar arasında olmazsa olmaz bir besin kaynağıdır. Zengin içeriği sayesinde hafızayı ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir, kolesterolümüzü ve tansiyonumuzu düzenler. Gün içinde zinde kalmamızı sağlar.

Badem

Badem, sahip olduğu yüksek besin değerleri sayesinde kişiyi tok tutarak kilo vermeyi kolaylaştırır, beyin sağlığını korur ve hafızamızı geliştirir ve odaklanmamızı kolaylaştırır. Bademin gündelik olarak tüketilmesi özellikle soğuk kış aylarında bağışıklık sistemimizi korumak için çok etkilidir.

Yer fıstığı (Yer Fıstıklı Yüksek Protein Bar)

Genellikle televizyon başında kuruyemiş olarak tükettiğimiz yer fıstığı, zengin içeriği sayesinde kan şekerimizi düzenler, mide ve bağırsak problemlerinden korunmamızı sağlar. Yoğun çalışma temposuna sahip her bireyin ara öğünlerinde mutlaka tüketmesi gereken besinlerdendir.

Arı Poleni 

Arı poleni içeriğindeki aminoasitler, madensel tuzlar, kalsiyum, lif ve proteinler sayesinde bir çok özelliğe sahiptir. Arı poleni günümüzde çok fazla kullanılmamasına rağmen harika bir enerji kaynağıdır. Bu özelliğiyle sporcular açısından eşsiz bir atıştırmalıktır. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde çok önemli rol oynar.

Chia Tohumu

İçeriğindeki lif, omega-3 yağları, protein, mineraller ve vitamin açısından oldukça zengin bir besin kaynağı olan chia tohumu; kan şekerini uzun süre dengede tutmaya yardımcı olarak enerjinin uzun süre korunmasında çok etkilidir. Kalp ve sindirim sisteminin desteklenmesini sağlar, kas ve kemik gelişimine ve korunmasına yardımcı olur.

Yoğun gündelik tempolarda chia tohumunun tüketilmesi, enerjinizin artması ve metabolizmanızın hızlanmasını sağladığından bu yoğun tempoya ayak uydurmada olmazsa olmaz bir atıştırmalıktır.

Hindistan Cevizi (Hindistan Cevizli Yüksek Protein Bar)

Hindistan cevizi, sağlıklı bir metabolizma için ve kalp sağlığı için gerekli olan lifleri barındırması açısından harika bir besin kaynağıdır. Kan şekerinin dengelenmesinde ve bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde önemli rol oynar. Zengin içeriği sayesinde açlık hissini bastırır ve uzun süreli tok tutar.

Kakao 

Çikolata üretiminde kullanılan kakaonun içeriğindeki polifenollerle birlikte kakaonun kan akışını iyileştirme, kolesterolü ve kan şekerini dengeleme, kalp krizi ve felç riskini azaltma gibi bir çok özelliği vardır.

WASP!

Elbette sağlıklı beslenebilmek, gün içinde enerjinizi koruyabilmek, metabolizmanızı hızlandırmak için bütün bu atıştırmalıkları yanınızda taşımanız sizin için hiç de kolay olmayacak. Ya da belirli zamanlarda hepsini ya da bir kısmını tüketebilmeniz çok da mümkün olmayacak. Fakat bu problemin çok basit bir çözümü var: WASP!

Tamamen doğal ürünlerle hazırlanmış meyve ve protein barı üreten WASP, arı poleni ve sağlıklı atıştırmalık dendiğinde akla gelebilecek besinlerden yukarıda sıralanan en önemlilerini tek bir üründe toplayarak, sağlıklı atıştırmalık ve bar sektöründe benzersiz bir ürün ortaya çıkarmıştır. Üstelik bu benzersiz ürünlerin hiçbirinde glüten, şeker veya katkı maddesi bulunmamaktadır.

Zengin içeriğiyle ve inanılmaz lezzetiyle ara öğünlerde, spor öncesi ya da sonrası, enerjiye ihtiyacınız olduğunda, kısacası ihtiyacınız olan her anda aradığınız eşsiz besin kaynağı Wasp'ı hala denemediniz mi?